19. maj 2012

Eksamens smykket - blomsten

Jeg arbejder videre på eksamens smykket. Denne gang har jeg savt et af mine blomster designs ud, og forsøgt at emaljere det, og her er så resultatet;

Det er jo desværre ikke blevet helt vellykket. Det er som om, at den inderste emalje er blevet helt sort, eller også er det rester af glødeskal fra metallet. I hvert fald kan jeg ikke få de sorte kanter væk, uden at fjerne al emaljen. Nogen ideer om hvorfor dette er sket?? Samtidigt er de yderste blomsterblade lavet i for tyndt noget kobber. Det bøjer derfor nemt, og de steder hvor det er sket er emaljen krakeleret.

Her kommer lidt undervejs billeder, måske nogen kan spotte andre fejl.Her laver jeg måske en fejl. Tror måske jeg skulle have loddet bagbeklædningen på, efter at jeg havde emaljeret. Den gik nemlig op, og derfor måtte den loddes på igen, efter emaljen var brændt.
Jeg startede med at drysse pulveret på, men det duede ikke, da jeg ikke ville have dækket blomsten i midten. Jeg havde bare drysset tramil på, så derfor fik jeg ikke al det dryssede pulver af. I stedet gjorde jeg emaljen våd og påførte den bladene oven på resten fra første forsøg. Så var jeg klar til at smelte.


Jeg tror måske mit emalje var for vådt, eller også varmede jeg for hårdt op. I hvert fald boblede det op, og lavede huller i emaljen.


Jeg sys selv jeg var utrolig smart, og dækkede hullerne med nye lag emalje. Tænkte at de så bare ville dække min første fejl. Tror måske i stedet jeg skulle have fjernet emaljen helt og forsøgt igen.


 Efter det sidste emalje kom smykket i eidkesyre natten over.Pudse, pudse, pudse. Desværre ville de sorte kanter ikke forsvinde. Når jeg pudser, kommer der bare flere kanter til.

Gode råd og ideer modtages gerne!

3 kommentarer:

 1. Flot :o) kan godt lide at det ser lidt rustikt ud.

  SvarSlet
 2. Grunden til at det måske krakelerer er fordi du mangler kontra emalje. Dvs. emalje på bagsiden. Kommer du et for tykt lag emalje på forsiden, sker der nogle indre spændinger mellem metal og emalje, som gør at det krakelerer. Denne spænding stabiliseres ved at lægge kontra emalje. Jeg vil nok råde dig til at brænde dine blomster i ovnen, da varmen er mere jævn over det hele i en ovn.
  Bruger du frihånds metoden (!!) så skal du varme langsomt og forsigtigt op. Grunden til at det bobler op, er fordi du varmer for hurtigt op. All vandet skal stille og rolig fordampe fra emaljen. Bevæg det emaljerede frem og tilbage over flammen og når du kan se at vandet er fordampet, holder du flammen lidt længere under genstand. Til sidst konstant, til du kan se at emaljen flyder.
  Håber du kan bruge det :-)
  Ser ellers meget spændende ud og synes faktisk ikke at det ser helt værst ud. De sorte kanter er nok svære at undgå ved kobber. Prøv at tænk det med i dit design, eller brug en diamant fræser til at fjerne det med og brænd endnu engang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var meget brugbart! Tak Alice... Det forsøger jeg videre med :-)

   Slet