22. maj 2012

Filt delen af eksamens smykket - FÆRDIGT!

Tror jeg i hvert fald. Hvis du ikke har fået fulgt med i projektet, så kig her!

Jeg har fået lavet fire modeller. To af dem rigtig gode og to knap så gode.

Jeg har brugt 4 forskellige teknikker til at lave de forskellige pigge.


Først vådfiltede jeg stilkene, til alle tre. 


Denne her, som er inspireret af rosen stilke, er nok den jeg er gladest for. Tornene på denne er lavet med en teknik, hvor jeg syer cirkler i forfiltet filt, som jeg så strammer til, så jeg får en lille bold. Den bold binder jeg op med sytråd, så spidsformen fremkommer. Herefter filter jeg videre og tilsidst kommer der en fin lille rosentorn.
Min næste favorit er den med de voldsomme pigge. Den er ikke helt så smuk, som den med rosentornene, tilgengæld ser den virkelig farlig ud, hvilket jo var målet.Jeg var i tvivl om disse pigge, skulle på denne stilk, eller den med det store blad. Derfor prøvede jeg dem af inden med sikkerhedsnåle. Jeg syntes dog, at det store blad blev for voldsomt.
 
Den sidste, og den som jeg ikke synes er blevet så god. Blev lavet med teknikken, hvor jeg putter fimo ind i filten, som så laver et hulrum i filten. Herefter klipper jeg fimo kuglerne ud, og spidserne kommer frem. Jeg synes desværre det er for græs-agtigt. Torne og pigge i naturen er meget symetriske, og det er umuligt at lave med denne teknik.
 

Herefter klippede jeg bladet til.
 Det sidste eksperiment, nålefiltede jeg små tråde hør ind i stilken. Bagefter fik de noget tekstil afstivning, som gør at de bliver hårde og dermed bedre holder den strittende form.Synes også det er blevet ok vellykket, men det er som om der er mere wauw-faktor i de to første.
Hvad synes du? Har du en favorit af de tre eller forslag til forbedringer?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar