3. januar 2012

DIY - Mobil cover med eventyrs applikation

Jeg er i praktik de næste 6 uger. Samtidigt med starter jeg et hold for kreative tøser på ungdomsskolen, næste tirsdag.

Derfor har jeg arbejdet på lidt inspiration, både til opgaven jeg sætter min praktikklasse til, og til ungdomsskole holdet. Det er så blevet til et mobil cover, til min nye smartphone som jeg fik af min mand i julegave.Opgaven eleverne skal lave i håndarbejde, går ud på at de skal sy en pose (gymnastik pose, madkasse pose, mobil cover osv.) Denne pose skal de selv designe, eneste regel er, at den skal vise noget om hvem de er. Derfor starter de med at lave en planche, hvor de først beskriver deres yndlingsfarve, deres interesser og tilsidst hvad posen skal bruges til og hvilken form den skal have. Herefter laver de selv mønstret og går i gang med at sy deres pose.

(Min yndlingsfarve er lilla. Jeg kan godt lide eventyr. Min pose skulle bruges til min mobil.)
Samtidigt synes jeg det var en smart måde at præsentere mig selv overfor eleverne.

Nå! Men jeg skal alligevel dokumentere alt hvad jeg laver til seminariet, så det kan I lige så godt få glæde af, i form af en lille DIY, selvom det selvfølgelig ikke er noget kompliceret projekt.
_________________________________________________________________________


Du skal bruge:

Valgfrit bomuldstof (en rest kan sikkert bruges)
Små stof rester i 3 andre farver
Quilte Vlieseline
Vliesofix

1. Klip stof og Vlieseline efter mobilen. Jeg lader bare bunden være foldet, så jeg får et langt stykke stof. Efterlad et par centimeter til sønrum, alt efter om du vil lave skjult sømrum eller bare zig zagge kanterne.
 2. Stryg Vlieseline på bomuldstoffet.
3. Klip delene til slots applikationen ud i vliesofixen.4. Stryg vliesofixen på stof resterne, og klip dem herefter ud.
5. Fjern bagepapiret på skyen, og stryg den på forsiden af mobil coveret.
6. Brug nu en stoppefod og slå transportøren i din symaskine fra (Nogen skal sætte en dækplade på) Så kan du sy i frihånd og bevæge stoffet som du vil. Jeg har syet skyen på med en masse lig ud sting, så kanterne bliver lidt flossede, men man kan også vælge at bruge zig zag.
7. Stryg nu selve slottet på og sy det bagefter fast. 
8. Tilsidst syes tårnene fast og der broderes "der var engang" med lig ud sting og frihåndsyning på maskinen.
9. Zig zag alle kanterne. Buk herefter kanterne i åbningen ned og sy dem. (Her lavede jeg en fejl, jeg syede dem nemlig først efter siderne, hvilket var ret bøvlet)
10. Sy siderne sammen. Husk at klippe et hak i hjørnerne, så de bliver fine spidse.11. Vend den lille pose, og sy knaplukning i åbningen. Så er dit mobil cover færdigt.
1 kommentar: