4. november 2011

Jeg vil lære at strikke...

Er faktisk ikke så nemt... Min mormor lærte mig det, da jeg var barn. Men det er som om den viden fuldstændig er forduftet. Ret gik rimelig nemt, og kom hurtigt tilbage, så har fået strikket et halstørklæde færdigt.


Selvom det kun er strikket i ret og med en farve, er jeg ret stolt af det og går med det hver dag. Værre er det dog med vrang...

 

Her eksperimenterer jeg med ret og vrang, men synes det er noget bøvl. Så jeg trævler det nok op og forsøger igen. Hvad er jeres erfaringer med at lære at strikke? Er det bedst at følge en opskrift eller bare prøve sig frem, som jeg gør her??

11 kommentarer:

 1. Jeg vil anbefale dig, at du øver dig på små nemme projekter. feks. firkanter til et tæppe, de kan være meget hyggelige at nørkle med.

  God fornøjelse.

  SvarSlet
 2. Det var måske en meget god ide, Isa.

  SvarSlet
 3. Hej Camilla, jeg startede med grydelapper :o)... her er et link til gratis strikke opskrifter: http://www.garnstudio.com/index_lang.php

  SvarSlet
 4. Hvor er det sejt, du er gået i gang med at lære at strikke!

  Du skal bare øve dig og lav små projekter. Jeg er selv i gang med at lære at hækle.

  SvarSlet
 5. Grønne: Grydelapper er bare så KEDELIGT :-) Jeg vil VILDt gerne strikke et mere avanceret halstørklæde og en hue, men man skal selvfølgelig kravle før man kan gå:-)

  Anita: Hækling snupper jeg bagefter, så kan du nok give mig fif til den tid :-D

  SvarSlet
 6. Ja men det ser da ud til at mormors lærdom har hængt lidt ved!

  SvarSlet
 7. Du kan lave "Rib" halstørklæde eller stola, (2 ret, 2 vrang osv.) starter du med ret så slut også med 2 ret. Lavede datterens og mit vinter halstørklæde på den måde.
  ps- man kan selvfølgelig også strikke 3 eller 4 eller flere hvergang, men har den fordel at det ikke ruller i kanten. Ellers har jeg overvejet et halstørklæde med firkanter, lidt alá et skak brædt.

  Brugte videoerne fra garnstudio.dk til at "genlære" basic's men jeg "tør" ikke helt give mig i kast med noget stor eller vildt avanceret.

  Er pt. gået helt over til at hækle, synes det går hurtigere og nemmere, fik lavet en hue på 2 aftener, og et KÆMPE tørklæde på nok. 6 timer's "intens" hækling. (har ikke fotograferet det endnu. Bare stort og muffe dejligt.)
  Er snart færdig med en hello kitty

  SvarSlet
 8. Saraju: Jeg skal lære at hækle på torsdag, så må vi se om det er lettere. Synes det vrang der driller mig ;-)

  SvarSlet
 9. Glæder mig til at høre hvad du synes skal hækle jule kugler i aften.
  fik i øvrigt et tip til fyld af bamser mm. den biligste pude i ikea koster 6 kr. det er meget billigere end at købe vattet i stof og stil

  SvarSlet
 10. Min lærer er god til at forklare det, så det skal nok gå ;-) De er bare så søde de der hæklede og strikkede julekugler. Det vil jeg også gerne kunne :-) God ide med Ikea puder. Jeg vil MEGET gerne snart i Ikea. Der er bare SÅ langt herfra.

  SvarSlet
 11. Måske en søstrene grene eller et andet sted hvor de sælger discount, Tiger måske?

  SvarSlet